OM HANDLEDNING
Utgångspunkten min handledning är att arbeta med samskapande metoder så som exempelvis reflekterande team/positioner. Vid behov kan även flera andra teoretiska modeller, arbetsmetoder eller teman lyftas in i handledningen.
Jag arbetar mycket med att skapa engagemang och delaktighet under handledningen och att alla i gruppen blir sedda och hörda. Det är viktigt att alla får möjlighet att reflektera kring sitt arbete och på så sätt skapa egen ny kunskap för att bättre hantera sin profession.
Handledning är ett sätt att säkerställa ett utrymme för den yrkesverksamme att hantera frågor rörande sig själv i relation till sin yrkesprofession. Här skapas genom handledning utrymme för reflektion och utökad förståelse genom teoretiska modeller och synsätt.
Handledningstiden ger också utrymme för återhämtning och skapar en plats för perspektiv på och reflektion kring den professionella rollen, sin egen utveckling och organisationens ramar respektive förutsättningar. Min roll som handledare är att, med ett etiskt förhållningssätt, leda och hantera gruppen och de frågor som kommer upp, säkerställa att alla får utrymme och att förutsättningar för ett kontinuerligt lärande och utvecklande förhållningssätt skapas i gruppen.
Målet är att handledning kvalitetssäkrar verksamheten, bidrar till en god arbetsmiljö och en ökad professionell utveckling. Genom en bra handledning kan den stress och tyngd som det innebär att arbeta med grupper och klienter med psykosociala svårigheter minska. Handledningen syftar även till att ge stöd för hållbara organisationer.